Kermisconcert 2018

Op vrijdagavond 29 juni mochten de jeugddrumband, de jeugdfanfare en de MIK-leerlingen van de basisschool de kermis openen met hun kermisconcert. Het thema van dit concert was ‘De Wereld van Walt Disney’. Voordat dit concert plaatsvond is er al veel aan vooraf gegaan. De repetities bij de jeugddrumband en jeugdfanfare, maar vooral ook de repetities op de basisschool. Alle danspasjes oefenen voor de liedjes die deze avond voorbij komen.

Dion Nellen opende het kermisconcert met een toespraak. Daarna was het de beurt aan de jeugddrumband om de spits af te bijten. Dit onder leiding van Wouter Janssen. Zij lieten een aantal vrolijke nummers horen. Het publiek was erg enthousiast, knap wat deze jonge muzikanten al neer kunnen zetten. Er werd dan ook luid geapplaudisseerd.

Na de jeugddrumband mocht de jeugdfanfare deelnemen op het podium. Het was even passen en meten, maar uiteindelijk zat iedereen en kon de jeugdfanfare hun mooiste klanken laten horen. Dit onder leiding van Maarten Rijs. Het openingsnummer was de medley van Pirates of the Caribbean. Dit nummer was een opwarmer voor de rest van avond. Hierna speelde de jeugdfanfare het mooie nummer van Elton John, genaamd “Can you feel the love tonight”. De MIK-leerlingen waren verkleed als leeuwen/leeuwinnen en lieten hun mooiste danspasjes zien. Marieke Klomp, die beneden voor het podium op de grond zat, moedigde de leerlingen van de basisschool aan. Zij heeft ervoor gezorgd dat deze leerlingen de dansjes goed ingestudeerd kregen. Na dit nummer volgde er nog meer mooie Disney muziek. De ene bekende na de andere. Bij het nummer “Under the Sea” was het tijd voor Diederik Nijenhuis om zijn zangkunsten te laten horen. Hij zong dit liedje, wat uit de film “De kleine zeemeermin” komt. Een vrolijk nummer op deze warme zomeravond. Wat we ook zeker even moeten aanstippen is het nummer “Frozen”. Alle meisjes waren verkleed als Elsa. Toen het refrein van dit nummer aanbrak kon niemand de jeugdfanfare meer horen spelen, omdat iedereen, ook het publiek, uit volle borst meezong.

Natuurlijk mogen we de spreker van deze avond niet vergeten. Bas Litjens heeft in zijn mooie olifantenkostuum het publiek te woord gestaan. Hij heeft zich goed verdiept in de muziek en bij ieder nummer vertelde hij er een verhaal over. Het publiek hing aan zijn lippen….

De avond werd afgesloten met het nummer ‘A whole new world’ uit de film Aladdin. Het was een zeer geslaagde Disney avond.

Op zondag was het de beurt aan de drumband en de fanfare om het kermisweekend compleet te maken. Zij verzorgden een preview van het jubileumconcert dat op 24 november plaats zal vinden in de Schouwburg van Venray. De drumband opende dit concert met een viertal muziekstukken. Ze startte met het nummer ‘Desert Winds’, een nummer wat heel zachtjes begon en eindigde met luide klanken. Vervolgens werd ‘Cambia Battala’ gespeeld, wat werd vervolgd door Ace High, een mooie mars met veel dynamiek. De drumband sloot af met het nummer ‘Nehalennia Groove’ waarin een drumsolo werd gespeeld door Sjoerd Michels. De drumband heeft weer een mooi optreden verzorgd, met dank aan dirigent Jop Janssen.

Hierna werd het podium omgebouwd zodat de fanfare van St.Oda een viertal nummers kon laten horen. De fanfare begon met een mars genaamd ‘Washington Post’, een Amerikaanse mars geschreven in 1889. Dit nummer werd vervolgd door een mooi gedragen stuk, genaamd ‘My Dream’, die de fanfare ook tijdens de dodenherdenking heeft opgedragen. Na deze twee stukken, barste de feestmuziek los, het volgende nummer wat werd gespeeld was namelijk ‘Swinging Glenn Miller’. De naam zegt het al, een swingend nummer, met een solo van de saxofoon-sectie. Het concert werd afgesloten met een stoere medley waarin drie hits van de rockband Deep Purple te horen waren. Nummers die in deze medley voorbij kwamen zijn: Burn, Highway Star en Smoke on the Water. Meerdere instrumentengroepen uit de fanfare gingen staan bij solo’s, wat zorgde voor een spectaculaire afsluiting van dit kermisconcert.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagd kermisweekend voor onze vereniging. Wij hopen jullie allemaal te verwelkomen bij ons jubileumconcert op 24 november in de Schouwburg van Venray.

Voor foto’s van het kermisconcert van de fanfare en drumband op zondag, klik hier!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.