Receptie 100 jaar St.Oda

Op 17 september 1918 werd Fanfare St.Oda Merselo opgericht. Nu, een eeuw later, bestaat de fanfare nog steeds en heeft zij zich ontwikkeld tot een bloeiende vereniging. Op 23 september j.l. vond daarom een feestelijke receptie plaats waarbij iedereen in de gelegenheid was om het bestuur en de vereniging te feliciteren met deze prachtige ivoren mijlpaal.

Tijdens de receptie ontving de muziekvereniging bijzondere gasten. Om te beginnen kwam Jeugdorkesten Peel & Maas, tevens onder leiding van dirigent Maarten Rijs, een prachtige serenade brengen. Ook heeft elk lid van de vereniging een mooi speldje ontvangen namens de Limburgse Bond Muziekgezelschappen (LBM). Daarnaast overhandigde de kleinzoon van Piet Pubben, eerste secretaris van St. Oda, het allereerste kasboek aan de voorzitter. Hierin is nog precies te lezen hoeveel een instrument toentertijd heeft gekost, een prachtig historisch cadeau.

Uiteraard waren ook de voorzitters van Dorpsraad Merselo en Dorpsraad Vredepeel aanwezig. De fanfare is tenslotte van én voor het dorp. De voorzitters mochten een cheque van maar liefst €2.569,63 aanreiken. Het bedrag is bij elkaar gehaald met de inbreng van de dorpsbewoners van Merselo en Vredepeel. Zonder hen is het niet mogelijk om een eigen muziekstuk te laten componeren door Matthias van Nispen.

Een wel heel bijzonder cadeau kwam van burgemeester Hans Gilissen. Namens Zijne Majesteit de Koning mocht de burgemeester een Koninklijke Erepenning overhandigen. Het bestuur van onze vereniging is dan ook hartstikke trots om deze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Het is een blijk van waardering aan de enorme inspanningen voor het behouden en enthousiasmeren van de jeugd.

Tot slot waren oud-dirigent Piet Joris en enkele afgevaardigden van verschillende muziekverenigingen uit de regio aanwezig om het bestuur van St.Oda te feliciteren. Onder andere het Venrays Mannenkoor, SMT Oostrum en de Rosentaler gaven acte de presence. Natuurlijk waren er ook vele anderen gasten present bij deze feestelijke gebeurtenis. Allen enorm bedankt voor uw komst! Ook voor degenen die niet aanwezig waren: we hopen iedereen graag (terug) te zien op 24 november in Schouwburg Venray, tijdens ons jubileumconcert ‘Áchter de Krânte’!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.