Première nieuw muziekstuk voor St.Oda Merselo.

Dit jaar viert fanfare St.Oda uit Merselo haar 100-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar hebben festiviteiten plaatsgevonden met als hoogtepunt de jubileumshow op 24 nov. jl. in de Schouwburg van Venray. Nu het jaar ten einde loopt wordt het tijd om ook het jubileumjaar af te sluiten. Dit gaat gebeuren op zaterdag 15 dec. a.s. met de opluistering van de H. Mis in de kerk van Merselo door de fanfare. 

In sept. jl. hebben de dorpsraden van Merselo en Vredepeel i.s.m. de Vrienden van St. Oda een inzamelingsactie gehouden in beide dorpen voor de 100-jarige fanfare. De opbrengst van deze actie is op 23 sept. jl. tijdens de receptie aan de jubilerende vereniging aangeboden.

Van de opbrengst heeft de vereniging o.a. een muziekstuk laten componeren. De opdracht voor deze compositie is verstrekt aan Matthias van Nispen tot Pannerden. Matthias is oud-inwoner van Merselo en oud-lid van fanfare St.Oda. Thans is Matthias muzikant bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, dirigent, componist en arrangeur. Hij componeerde o.a. ook een muziekwerk wat gespeeld werd tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

De componist Matthias is zeer vereerd dat hij een stuk mag componeren voor zijn muzikale “Heimat”, zoals hij het zelf zegt. Het is een stuk in de vorm van een hymne/koraal wat bij veel ceremoniële activiteiten gespeeld kan worden. De titel van het stuk is “In the Eyes of a Saint” en slaat op het verhaal van de Heilige Oda.

De fanfare is het werk aan het instuderen en zal het voor de eerste keer uitvoeren tijdens de H. Mis op zaterdag 15 dec. om 17.30 uur in de kerk van Merselo. Wij nodigen u allen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.