Drumsensation

Precies 3 minuten over half 11 opende voorzitter Frans Janssen afgelopen zondag in zaal ’t Anker een nieuwe editie van Drumsensation. De zaal was royaal gevuld met slagwerkers en belangstellenden en ook de cameraploeg van Omroep Venray was present.

Het programma werd geopend door de drumband van Sint Catharina uit Leunen. De 10 jonge drummers onder leiding van Jan Voermans speelden een gevarieerd programma waarin zij lieten zien veel verschillende instrumenten te beheersen. Het hoogtepunt van hun optreden was ongetwijfeld een melodische versie van het bekende nummer “Boom Boom Boom Boom” van de Vengaboys.

Hierna was het de beurt aan de allerkleinste jeugd van de drumband uit Merselo. Zij zijn pas afgelopen september begonnen met drumles en hadden vandaag hun debuutoptreden waarbij zij samen Duet 4 speelden. Na een daverend applaus volgde de ‘grote’ jeugddrumband onder leiding van Wouter Janssen. Zij zijn al wat langer bezig en konden laten horen waar ze voor geoefend hebben door een drietal nummers ten gehore te brengen. Vervolgens speelden de senioren van St.Oda ook nog een aantal nummers. De drummers van instructeur Jop Janssen sloten de ochtend af met “Ain’t Nobody” waarbij Lisette Vervoort de zang verzorgde.

Na een korte pauze, waarin iedereen kon genieten van de overheerlijke broodjes frikandel en kroket van chef frituur Noud Janssen, begon Jong Nederland het middagprogramma met de titelsong van Game of Thrones. De drumband uit Horst pakte daarna flink uit bij het nummer Sound of Science waarbij ze verschillende wetenschappelijke experimenten uitvoerden met onder meer een rookmachine. Dit zorgde er zelfs nog voor dat per ongeluk het brandalarm afging. Onder leiding van  instructeur Bart Jeuken speelden zij als laatste nummer de welbekende Radetzky Mars.

Drumsensation 2019 werd afgesloten door drumband Eendracht uit Renkum. Zij waren voor het derde opeenvolgende jaar in Merselo. Met zeven drummers, en zonder instructeur, lieten zij horen toch een spetterend optreden te kunnen verzorgen. Hierbij speelden zij onder meer “We Will Rock You” van Queen en een medley van Coldplay. Klokslag 2 uur klonken de laatste noten van het fantastische drumfestival, precies op tijd om nog een serenade te kunnen verzorgen bij de opening van het nieuwe gemeenschapshuis in Vredepeel.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.