Merselo Maakt Muziek

Merselo Maakt Muziek vond dit jaar plaats op zaterdag 23 maart in Zaal ’t Anker. Veel jeugdleden van onze vereniging stonden te popelen om hun muzikaliteit aan het publiek te laten horen. Voor een aantal van deze leden was dit een voorbereiding op het solisten & ensemble festival wat plaats zal vinden op zaterdag 30 en zondag 31 maart in D’n Oesterham in Oostrum.

Afgelopen zaterdag was de zaal goed gevuld met publiek. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes kwamen naar ’t Anker om het talent van Merselo te kunnen bewonderen. Dit jaar stonden er jeugdigen, maar ook volwassenen op het podium. Alle deelnemers hebben de laatste weken veel geoefend om de mooiste klanken ten gehore te brengen op het podium. Er waren verschillende niveaus/divisies te horen. Er waren jeugdigen die voor de eerste keer op het podium stonden, wat erg spannend voor ze was. Ook stonden er verschillende leden op het podium die al heel wat jaren meedoen aan Merselo Maakt Muziek, dus al een beetje wisten wat ze konden verwachten. Natuurlijk maakt het dat niet minder spannend!

Naast het verschil in niveaus, was er ook een grote variatie aan instrumenten: van drums tot saxofoons en van bugels tot de bariton. Alles kon en alles mocht. Er deden niet alleen solisten mee aan het concert, er waren ook duetten en twéé kwartetten te horen. Een bugel-/trompetkwartet en een saxofoonkwartet. Het is een uitdaging om met vier personen een goed ritme te laten horen en samen bij het slotakkoord te eindigen. De leden werden deze editie begeleid op de piano door Geert Verhallen. Geert is een bekende pianist voor veel jeugdleden, waardoor hij de jeugd, die al wat langer een muziekinstrument spelen, gerust kon stellen.

De beoordeling werd gedaan door Joop Derks. Joop Derks is dirigent van MMSK ‘St. Petrus Banden’ Venray. Leuk om te vermelden is dat op zondag 14 april, in samenwerking met MMSK ‘St. Petrus Banden, een voorjaarsconcert op het programma staat. Joop Derks en onze dirigent Maarten Rijs zullen tijdens dit concert met hun orkest de mooiste nummers de revue laten passeren. Terug naar Merselo Maakt Muziek, waar de volgende resultaten door onze leden zijn behaald:

Ruim voldoende: Nienke van Dijck, Imke Wilms & Nienke van Dijck, Rik Kessels & Niek Thijssen, Rob en Imke Kessels, Stan Derkx, Roy Willems, Nick van Meijel, Mike Willems, Imke Wilms en Giel Poels

Goed: Tim van Genugten, Rob Kessels, Mike van Meijel, Roy Willems & Lea Hendriks, Edith Heldens, Thijs Peeters, Sanne Kessels, Isa Hendriks, Ilko Janssen, Anne Janssen, Sten Nellen, Tom Janssen, Tijn van Hoof, Isa Hendriks & Anne Janssen & Ilko Janssen & Giel Poels en Eline Janssen                   

Zeer goed: Marte Aarts, Dion Nellen en Hilde van Tilburg & Marloes Michels & Lizzy Classens & Lea Hendriks


We wensen onze leden die meedoen aan het Solisten & Ensemble festival ontzettend veel succes aankomend weekend!!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.