Drumfestijn Smakt

Zondag 7 april vond het Drumbandfestijn plaats bij het Pelgrimshuis in Smakt. Vier drumbands uit de regio namen deel aan dit festijn. Het zonovergoten terras was dan ook goed gevuld toen rond 14:00 uur de eerste drumband de spits afbeet. Onder het publiek bevond zich ook Henk Martens, oud-instructeur van drumband St.Oda.

Het eerste optreden werd verzorgd door de geheel in stijl geklede drummers van het Gilde uit Groeningen. Deze drumband telt maar liefst 10 drummers. Onder leiding van Jan Voermans speelden zij 6 nummers, waaronder enkele ook in Merselo bekende klassiekers zoals “Bongo Solero” en “Treinritme”. Daarna was het de beurt aan het OLV Gilde uit Holthees. Leuk om te vermelden is dat deze drumband organisator was van het drumfestijn. Ook zij staan onder leiding van Jan Voermans en lieten ook een aantal traditionele marsen horen, waaronder “Great fun with the Drumsticks”.

Na een korte pauze mocht de drumband uit Merselo plaats nemen. Er werden in totaal 5 nummers gespeeld. Na een haperend begin, maar met een magistrale uitvoering van “Antilliana”, kon dirigent Jop Janssen het optreden met de nummers “Funk It Out” en “The Nehelennia Groove” geslaagd en met een tevreden gevoel afsluiten. Na het optreden van St.Oda mocht Jan Voermans voor de derde keer terugkomen naar het podium, voor een optreden met drumband Slaagveld uit Sevenum. Zij speelden onder andere het nummer “To the Japanese Drummers” en lieten bij een ander nummer ook horen dat zij goed kunnen zingen.

De middag werd afgesloten met het nummer “Marsvaardig”, wat door alle vier de drumbands gezamenlijk werd gespeeld. Na de optredens genoten publiek en deelnemers van de lentezon, met een drankje en een overheerlijk buffet waarbij de frikandellen en de chicken wings bijna niet aan te slepen waren.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.