Voorjaarsconcert MMSK – St.Oda

Hoewel de temperatuur het nog even op zich liet wachten, zorgde het zonnetje tóch voor een stralende lentedag. Een mooie dag om het voorjaar in te luiden met het voorjaarsconcert van MMSK St. Petrus’ Banden Venray en St.Oda Merselo. Op zondagochtend 14 april j.l. vond het uitwisselingsconcert tussen beide orkesten plaats. Onze gast, MMSK St. Petrus’ Banden, beet rond 11 uur het spits af met het nummer uit de gelijknamige (achtste) film van James Bond: Live and Let Die. Hierna volgde het mooie nummer Silence and I, waarna het publiek mocht luisteren naar Mac Arthur Park. Hoewel dit lied soms ‘de slechtste song ooit geschreven’ wordt genoemd, was de uitvoering van MMSK allesbehalve slecht! Vervolgens werd het publiek meegenomen in de tijd van de oorlog met Three Famous War Movie Marches. Bij de aankondiging van dit nummer pakte de dirigent van MMSK, Joop Derks, meteen de gelegenheid om hun bevrijdingsconcert, dat op 19 oktober 2019 zal plaatsvinden, te promoten. Na deze drie wel heel bekende marsen werd het publiek meegenomen naar de wereld van Toto bij de medley Totally Toto. Natuurlijk mocht Africa hierbij niet ontbreken. Van Toto gingen we naar The Best of Phil Collins met onder andere Easy Lover en Can’t Hurry Love. MMSK St. Petrus’ Banden sloot af met de rockende medley van Deep Purple.

Na een korte pauze en het stemmen van de instrumenten, was het de beurt aan St.Oda. Fanfare St.Oda bracht vier nummers ten gehore, beginnend met een typische fanfare mars Hardwick-Hall gecomponeerd door de bekende Limburgse componist Jeu Weijers. Hierna werd het publiek wederom teruggenomen in de tijd, namelijk naar 1600. Pastime with Good Company werd kort nadat koning Henry VIII werd gekroond door hemzelf geschreven. Van het koninkrijk van Henry VIII ging het publiek naar het koninkrijk van Arendelle uit de bekende tekenfilm Frozen. Ook al is het voorjaar, het heeft de afgelopen dagen zelfs nog een klein beetje gesneeuwd, dus genoeg redenen om een medley van Frozen ten gehore te brengen met natuurlijk Let It Go, Do You Want to Build a Snowman? en For the First Time in Forever. Tot slot speelde St.Oda Tewkesbury Tales. Het verhaal begon met een levendig muziekstuk over hoe twee rivieren bij elkaar komen. Na een prachtig gedragen gedeelte en een krachtig gedeelte over het gevecht om Tewkesbury, eindigde het stuk weer met de vrolijke en levendige klanken uit het beginstuk: eind goed, al goed.

Het was een zeer geslaagd voorjaarsconcert. Op naar een tweede uitwisselingsconcert met MMSK St. Petrus’ Banden! Iedereen die aanwezig was, bedankt voor het komen luisteren!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.