Jubilarissenconcert

Op zaterdag 25 mei heeft St.Oda haar jubilarissen, middels een concert en lovende woorden, in het middelpunt van de belangstelling gezet. Zaal ‘t Anker was dan ook drukbezocht door vele familieleden en vrienden die naar het concert kwamen luisteren, maar vooral ook de jubilarissen kwamen feliciteren.  

De drumband trapte het concert af met een drietal nummers onder leiding van instructeur Jop Janssen. Ze starten met de nummers ‘Funk it out’ en ‘Sticky fingers’. De drumband sloot hun deel van het concert af met ‘The Nehelennia Groove’, een nummer met veel dynamiek, waarin de spanning goed werd vastgehouden. Na het optreden van de drumband werden de 10-jarige jubilarissen gehuldigd.  

10 jarig jubileum:
Jenske Botden
is een lid uit Vredepeel en dat is eigenlijk best bijzonder, omdat niet veel leden uit de Vredepeel het 10 jaar volhouden. Jenske is een echte liefhebber en zit altijd met veel plezier op de repetitie, zelfs nu ze in Breda op kamers zit. Ze speelt zelfs nog mee met het jeugdorkest, wat hartstikke fijn is voor de jeugdige saxofonisten daar.

Marisca van Meijel is een echte aanpakker, als er iets klaargezet of opgeruimd moet worden, dan is Marisca degene die iedereen aanspoort om even samen aan te pakken. Dat is heel belangrijk bij een vereniging.

Geke Neijenhuis is niet groot van stuk, maar zij staat haar ‘mannetje’ wel bij de fanfare en het jeugdorkest. Geke durft voor haar mening uit te komen wat belangrijk is voor continue verbetering van de vereniging. Verder kan Geke ontzettend goed organiseren en presenteren bij activiteiten van onze vereniging.

Brian Janssen is ondanks zijn lengte toch een onopvallend lid van onze vereniging. Gewoon muziek maken en verder niet te moeilijk doen. Tijdens uitstapjes van de vereniging kan hij echter ook de gangmaker zijn, hoewel je dat zo niet zou zeggen.

Bart Smits is een jongen die met veel plezier bij de drumband zit. Hij is altijd aanwezig bij optredens… als hij tenminste zijn wekker niet vergeet te zetten. Bart is de eerste bij de drumband die dit insigne krijgt, omdat er onlangs voor is gekozen om ook jongens te huldigen bij hun 10-jarig jubileum.

Tilly Wiechert heeft nooit muziek gemaakt, maar zit wel al 10 jaar bij het bestuur van St.Oda. Ze is vice-voorzitter en houdt zich vooral bezig met de jeugd, gezien haar opleiding en werk van vroeger. Dit is een hele belangrijke rol voor het voortbestaan van de vereniging.

Na het huldigen van de 10-jarige jubilarissen vervolgde de fanfare het concert onder leiding van Maarten Rijs. Zij begonnen het concert met een mars, genaamd Hardwick Hall. Vervolgens speelden zij ‘Tewkesbury Tales’, een nummer over de Engelse stad ‘Tewkesbury’. De fanfare speelde ook nog het nummer wat speciaal door Mathias van Nispen is gecomponeerd voor het 100-jarig jubileum van de fanfare, ‘In the Eyes of a Saint’. Het concert werd afgesloten met een Portugese mars ‘Ovitinho’. Vervolgens werden de overige jubilarissen gehuldigd.

25-jarig jubileum:
Nellie Muijsers is 25 jaar lid van de vereniging en de meeste tijd daarvan als bestuurslid. Nellie was een van de bedenkers, van Merselo Maakt Muziek. Een jaarlijkse activiteit bij onze vereniging, die niet meer weg te denken is. Verder is Nellie een van de belangrijkste vrouwen, want zij zorgt er na de repetitie voor dat iedereen wat kan drinken.

40-jarig jubileum
Hugo van Helden
is begonnen op de sopraan saxofoon en is vervolgens overgestapt naar de tenor saxofoon. Toen Hugo ging trouwen en een gezin ging stichten, verhuisde hij naar Venray, maar toch blijft hij nog altijd naar Merselo komen om hier muziek te maken.

50-jarig jubileum
Theo Koppes
is al 50 jaar lid en zeker niet de eerste, de beste. Theo speelde bugel, trompet en es-cornet en is onze onder-dirigent. Dat Theo een goede muzikant is bleef niet onopgemerkt, want veel andere verenigingen hebben in die 50 jaren vaak een beroep gedaan op Theo om mee te spelen. Dat is Theo niet naar het hoofd gestegen, want ook nu nog speelt hij gewoon met het jeugdorkest als dat nodig is. Verder staat Theo vooraan als er een grapje gemaakt moet worden, wat belangrijk is voor de goede sfeer in de vereniging.

Dré van de Venne is heel lang lid geweest van de drumband en is voorzitter geweest van onze vereniging. Hij heeft het niet altijd gemakkelijk gehad als voorzitter. De vereniging was zoekende hoe verder met de fanfare en drumband en er kwamen nog een aantal moeilijke dossiers op zijn bordje. Toch heeft hij ook hele mooie dingen mogen meemaken als voorzitter, zoals de thema concerten in Venlo. Dré volgt nu nog het wel en wee van de vereniging op de voet.

60-jarig jubileum
Gerrit Hendriks, Piet Hendrikx, Wim Michels, Huub Muijsers en Wim van Osch.
Deze 5 jubilarissen zijn samen goed voor 300 jaar lidmaatschap, een enorme prestatie. Zij hebben een enorme staat van dienst voor de vereniging en daar is iedereen van overtuigd. Zij zijn op een leeftijd dat het niet vanzelfsprekend is dat je qua leeftijd en gezondheid nog muziek maakt. Sommige van hen kunnen dat nog wel en daarvoor mogen jullie zeker dankbaar zijn. De insignes voor deze jubilarissen werden opgespeld door oud-dirigent Piet Joris, een hele eer!!

Als afsluiting speelde de fanfare nog ‘Lang zullen ze leven’, waarna het feliciteren kon beginnen. De avond werd gezellig voortgezet met nog een lekker drankje en de mogelijkheid om rustig met elkaar te kunnen praten over de afgelopen jaren.

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd met het jubileum en bedankt voor de inzet voor onze vereniging!!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.