Eindejaarsconcert

Op 15 december stond het laatste concert van het jaar gepland. Zoals ieder jaar geeft St.Oda een eindejaarsconcert in Zaal ’t Anker in Merselo.

De jeugddrumband, onder leiding van Wouter Janssen, mocht de spits afbijten. Zij speelden 3 duetten. Bij ieder concert maakt de jongste jeugd grote sprongen. Leuk om te zien dat ze zo gedreven zijn. Er waren ook een paar drummers bij die pas sinds september deel uitmaken van de jeugddrumband.

Daarna was het de beurt aan de grote drumband (inclusief 2 qua lengte nog niet zo’n grote jongens), onder leiding van Jop Jansen. Als eerste nummer speelden ze ‘Funk it Out’. Daarna lieten ze het nummer ‘Sticky Fingers’ horen en als laatste ‘Shake it Loose’. Dat laatste is goed gelukt, het publiek stond her en der ook mee te swingen. Uiteraard maakten ze ook gebruik van de nieuwe trommen die dit jaar aangeschaft zijn.

Nadat de drumband klaar was, moesten de stoelen voor de fanfare klaargezet worden. Even passen en meten, aangezien de fanfare steeds verder uitgebreid wordt met jonge jeugdleden. Nog even en ’t Anker moet een stuk aan gaan bouwen.

Voordat de fanfare begon met spelen, was het eerst de beurt aan het saxofoon kwartet. Dit kwartet bestond uit Hilde van Tilburg op sopraan, Marloes Michels op alt, Lizzy Classens op tenor en Lea Hendriks op bariton saxofoon. Het nummer wat ze lieten horen is het mooie, gedragen nummer van Leonard Cohen, genaamd ‘Hallelujah’. Een typisch nummer om tijdens het eindejaarsconcert te spelen. Na dit optreden hoorden we in de zaal positieve reacties.

Hierna mocht de fanfare, onder leiding van Maarten Rijs laten horen wat ze die middag in hun mars hadden. Het eerste nummer wat de fanfare liet horen, was het nummer ‘Arrival of the Queen of Sheba’. Een vrolijk nummer, met veel leuke wisselingen en dynamieken. Daarna mocht Dion Nellen opnieuw voor de fanfare gaan staan om het mooie nummer ‘Sorry’ van Kyteman ten gehore te brengen. Tijdens het bevrijdingsconcert j.l. heeft Dion dit nummer ook laten horen en dit was bij iedereen goed in de smaak gevallen. Daarna volgde het nummer ‘Baba Yetu’ en hierna was het de beurt aan 4 trompettisten om naar voren te lopen en voor de fanfare te gaan staan. Wim Bardoel, Anne Janssen, Luuk van Helden en Ilko Janssen hebben samen met de fanfare het nummer ‘Bugler’s Holiday’ laten horen. Speciaal geschreven voor de trompetten. Allen met een eigen accent in dit nummer. Knap wat ze in korte tijd ingestudeerd hebben.

Daarna stond het laatste nummer van deze middag alweer op het programma, genaamd ‘Sleigh Ride’. De kerstmutsen werden tevoorschijn getoverd. Bij een typisch kerstnummer, hoort natuurlijk een kerstmuts. Leuk om het eindejaarsconcert met dit nummer af te sluiten.

Namens St.Oda willen we iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en muzikaal 2020 wensen.
We zien jullie graag op woensdag 1 januari in Zaal ’t Anker voor het nieuwjaarstreffen. We proosten dan samen op een nieuw, muzikaal jaar. Aanvang 13:30 uur.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.