Weekendje Blomberg

In het eerste weekend van december is het jeugdorkest naar Blomberg geweest om daar Sinterklaas in te halen.

Blomberg is een kleine stad op ongeveer 3,5 uur rijden van Merselo. Tot 1994 was er een militaire basis van de Koninklijke Luchtmacht gestationeerd in Blomberg. Ook onze dirigent Maarten Rijs woonde daar tot die tijd. Door deze vestiging, wonen er tot op heden veel Nederlanders in het stadje. Nog steeds houden zij vast aan Nederlandse tradities zoals Sinterklaas. Blomberg is daardoor één van de weinige steden, misschien wel de enige stad in Duitsland, waar Sinterklaas wordt gevierd.

Op 30 november vertrok het jeugdorkest met een aantal supporters met de bus naar Duitsland. Na ongeveer een rit van 4,5 uur kwamen zij aan in het mooie pittoreske en gezellige stadje Blomberg. Op het pleintje stonden verschillende kraampjes in het teken van “Weinacht” en het was erg mooi versierd. Na aankomst was het eerst tijd voor een lekker hapje: zelfgemaakt aardappelsalade. De organisatie van Blomberg had de lunch verzorgd. Vervolgens was het tijd voor het eerste optreden. Dik ingepakt stond het orkest op het podium op het plein. Sinterklaasmuziek voerde de boventoon van het optreden. Tussendoor werd een mok (alcoholvrije) glühwein aangeboden om warm te blijven.

Na dit optreden was er even tijd om binnen op te warmen. Vervolgens trad het jeugdorkest nog een keer op. Nu geen sinterklaasmuziek, maar feestmuziek met onder andere ‘Carnaval de Paris’ en ‘Links Rechts’ van Snollebollekes. Ook dragende muziek zoals ‘Het Dorp’ en ‘A Whiter Shade of Pale’ werd gespeeld. Daarna was het tijd voor een hapje bij het lokale dönerrestaurant. In de avond trad het jeugdorkest nogmaals op. Leuk om te zien hoe iedereen gezellig meezong en meedanste.  Het muzikale gedeelte van de dag zat erop, maar er werd nog volop door gefeest in de lokale kroeg. Het was een zeer gezellige avond!

De volgende ochtend rond 9.00 uur klonk er in het gemeenschapshuis waar de jeugd sliep een vrolijk ‘Gütemorgen’. Iemand van de organisatie kwam het ontbijt klaarmaken en langzaamaan stonden de eerste jeugdleden, die in de grote zaal sliepen, op. Guus en Wim hadden het idee om de jeugdleden die in de kleine zaal sliepen eens goed wakker te maken met een serenade op de trombone en trompet. Gelukkig werd dit door de jeugd gewaardeerd.

De ochtend was rustig. Lekker ontbijten, opruimen en wat spelletjes spelen. Om 13.00 uur trad het jeugdorkest voor de laatste keer op. Om ook alvast in de kerstsferen te komen werd er ook kerstmuziek gespeeld. Vervolgens was het tijd voor de terugrit naar huis. Al met al was het een super leuk weekend. De sfeer zat er goed in en alles was erg goed georganiseerd.

Voor een aantal foto’s van dit geslaagde weekend, klik hier!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.