“Geslaagd” openbaar D-examen

Op zondag 7 november hebben Anne Janssen (trompet) en Dion Nellen (bugel) hun openbaar D- examen gedaan in de Bolzaal van Schouwburg Venray. Dit onder begeleiding van fanfare St.Oda Merselo waar zij zelf ook in spelen. Het was fijn dat we na een lange pauze als gevolg van corona eindelijk weer een concert mochten geven voor een enthousiast publiek. Gelukkig viel de datum vóór het moment waarop we weer strengere maatregelen zouden krijgen.

De jury die het examenwerk heeft beoordeeld bestond uit muziekdocent Geert Jacobs en Jan van den Eijnden en Geert Nellen. Zij waren zeer enthousiast over de optredens van beide muzikanten. Ze beloonden dit dan ook met prachtige cijfers!

Anne kreeg met haar voordracht van het Spaanse nummer ‘El Cid’ een 9,5 voor techniek en een 9 voor muzikaliteit. Naast haar solonummer speelde ze samen met haar muziekdocent Geert Jacobs en het combo het nummer ‘Fine Holiday’. De jury was erg enthousiast: bij ‘El Cid’ stak ze als een dappere ridder (zoals de ridder El Cid) boven de fanfare uit. Als ze zo doorgaat zal ze in de toekomst een zeer gewilde solo trompettiste worden.

Dion bracht het nummer ‘Rhapsody’ ten gehore. Voor het orkest was dit een ritmische uitdaging, maar Dion heeft het uitmuntend gedaan. De jury beloonde zijn muziektalent met een 9 voor techniek en een 9,5 voor muzikaliteit. Tezamen met zijn resultaten uit het reguliere examen is hij met lof der jury geslaagd! Ook Dion speelde nog een extra nummer, namelijk het welbekende nummer ‘Sorry’ van Kyteman (uit zijn hoofd!).

Als vereniging zijn wij natuurlijk super trots op Anne en Dion. Ze hebben geweldige resultaten weten te behalen. We hopen dat we nog lang mogen genieten van hun muzikaliteit! Ga zo door!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.