“Geslaagd” openbaar D-examen

Voor de tweede keer in driekwart jaar mocht fanfare St. Oda twee examenkandidaten begeleiden bij hun openbare D-examen. Deze keer was het de beurt aan Giel Poels (bugel) en Ilko Janssen (trompet). Op zaterdag 2 juli vond het openbare deel van hun examen plaats in gemeenschapshuis de Pit in Overloon. Een mooie locatie met goede akoestiek die de muziek ten goede kwam.               

De examencommissie bestond uit muziekdocent Geert Jacobs, Jan van den Eijnden en Sandra Lucassen. Zij waren kritisch, maar ook zeer enthousiast over de optredens van beide muzikanten. Ze beloonden dit dan ook met prachtige cijfers!

Giel kreeg voor zijn solo’s ‘Concert Etude’ en ‘En Aranjuez con tu Amor’ een 9 voor zowel muzikaliteit als techniek. Ondanks de vele snelle noten (tongslag) bij ‘Concert Etude’, hield Giel goed het overzicht, wat een knappe prestatie is voor zo’n jonge bugelist.

Ilko koos voor één langer examenstuk, namelijk ‘Concertino’. Een stuk bestaande uit 3 delen met verschillende cadansen waarbij alleen de solist te horen was. Ilko hield zich goed staande en werd gecomplimenteerd voor zijn volwassen uitstraling: zijn examenoptreden werd beoordeeld met een 8,5 voor zowel muzikaliteit als techniek.

Als vereniging zijn wij super trots op Giel en Ilko. Ze hebben geweldige resultaten weten te behalen. We hopen dat we nog lang mogen genieten van hun muzikaliteit! Ga zo door!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.