Kerstconcert 2012

De St.Johannes de Doper kerk van Merselo was zaterdag 15 december het toneel van een muzikale avond vol sfeermuziek voor de naderende kerst. De goedgevulde kerk werd getrakteerd op een afwisselend programma.

De spits werd afgebeten door de kinderen van groep 4 en 5 van basisschool De Lier. Tijdens MIK, muziek in de klas, hebben ze onder leiding van Anjo Jacobs drie nummers ingestudeerd. Zingend, dansend en op het klokkenspel slaand stonden ze enthousiast tussen de eerste rijen banken. Met de kerstmutsen en rode wangetjes was het een heerlijk begin van de avond.

Het Jeugdorkest, o.l.v. Maarten Rijs, liet tijdens hun deel van het programma horen dat ze ontzettend veel bijgeleerd hebben het afgelopen jaar. In een vliegende vaart kwamen er verschillende bekende kerstliederen langs. Het laatste deel van hun programma was het mooie nummer Ben van Michael Jackson, met solo’s in verschillende instrument groepen. Het applaus vanuit het publiek werd beloond met een toegift door dé toekomst van onze vereniging.

Vervolgens maakte de jeugd plaats voor fanfare St.Oda eveneens met Maarten op de bok. Een zestal nummers waaronder Rudolf around the World stonden op de lessenaar. In het derde werk, Koraal uit cantate no 147 van J.S. Bach, speelden Irene Ruys op viool samen met Wil Rijs op piano, de hoofdrol. Samen speelden zij daarna nog een drietal stukken. Het prachtige vioolspel was zeer sfeervol en kreeg zelfs de kinderen op het koor muisstil.

Na afloop werd iedereen uitgenodigd in ons clubhuis ’t Anker waar de vrienden van St.Oda ieder op een heerlijk glaasje gluhwein trakteerden. Een mooie afsluiting van het muzikale jaar 2012.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.