Instructeur

Jop Janssen (2012 – heden)

Jop Janssen is een allround muzikant. Hij begint al vroeg met klarinet bij de harmonie en roffelt daarna in verschillende slagwerkgroepen en bands als drummer. Vervolgens speelt hij als bassist bij diverse fanfares en begeleid hij verschillende projecten, hierin doet hij ook studio ervaring op.

Als drummer leert hij veel in verschillende muziekformaties. Mede door zijn opleiding voor uitvoerend muzikant (slagwerk) op de Herman Brood Academie groeit hij als professioneel slagwerker. Drumlessen kreeg hij van: Bram van de Berg, Stef Broks en Maartje Simons.
In de jaren 2001 tot 2012 speelde hij onder andere in bandjes als The Imagineers en Pilot Flame. Tegenwoordig speelt hij bij Jass en fungeert hij regelmatig als sessiemuzikant. Jop arrangeert muziek voor verschillende bandjes en muziekgroepen, maar hij doet dit vooral voor slagwerkgroepen.

Jop heeft ook een diploma als sociaal pedagoog. Dit in combinatie met zijn muzikale achtergrond, maakt hem een uniek karakter binnen muziekland. Hij heeft bijvoorbeeld al samen gewerkt met de Boem Box Band (een muziekgroep met geestelijk beperkte mensen). Ook heeft hij samengewerkt met een Stichting die muziek aanbiedt ten behoeve van dagstructuur voor mensen met een GGZ-achtergrond. Jop streeft dan ook naar een goede samenwerking en een laagdrempelige sfeer binnen elke muziekgroep. Prestatie en groei kan alleen in een goede sociale omgeving.

Henk Martens (2002 – 2012)

Wil van Horck (1983 – 2002)

Toon van Opbergen (1968 – 1983)

 

Comments are closed.