Jeugdorkest

Het jeugdorkest werd begin jaren 80 van de vorige eeuw opgericht. Doelstelling was: de jeugd in groepsverband laten musiceren, zodat de overstap naar de grote fanfare gemakkelijker werd. Momenteel is er geen sprake meer van een jeugdorkest doordat er te weinig leden zijn hiervoor. 

Er werd vanaf het begin fanatiek gerepeteerd, en dat heeft in die tijd zijn vruchten duidelijk afgeworpen. Het jeugdorkest heeft onder verschillende dirigenten gemusiceerd. Ook is er een samenwerkingsverband geweest met muziekvereniging De Peelklank uit Ysselsteyn. Na enkele jaren van goede samenwerking, werd besloten om weer zelfstandig te worden.
In die tijd stond het jeugdorkest onder leiding van Diane Nooyen uit Overloon. Vervolgens stond Marc Thijssen uit Sint Anthonis voor het orkest. Marc werd later weer opgevolgd door Dorry Bessouw uit Grubbenvorst. Vervolgens stond het jeugdorkest onder leiding van Maarten Rijs uit Hout-Blerick.

Er werd ook regelmatig opgetreden samen met de grote fanfare. Het hoogtepunt was elk jaar weer “YMSTW”, Young Musicians Spread their Wings, samen met muzikanten van de Luchtmacht kapel.

Comments are closed.