Commissie Muziek

De commissie bestaat uit de volgende leden van St.Oda:
Anne Janssen, Bart Peeters, Brian Janssen, Cindy Lenssen, Erwin Hendriks, Ilko Janssen, Marloes Michels, Maarten Rijs.

Binnen St.Oda bestaat er op papier al jaren een muziekcommissie. Deze bleek echter maar weinig actief. Voorheen was het vaak de dirigent die bepaalde welke nummers het orkest speelde. Hier kwam enige verandering in door de deelnames aan TEMA. Voor dit evenement werd een aparte commissie benoemd, welke mede verantwoordelijk was voor de muziekkeuze voor deze optredens.

Bij het aanstellen van dirigent Maarten Rijs werd ook de muziekcommissie nieuw leven in geblazen. We zijn van start gegaan met een enthousiaste nieuwe groep, waarbij we de inbreng van de jeugdige leden erg belangrijk vinden.

Ons uitgangspunt bij het zoeken van muziekstukken, zijn de optredens die we hebben (bijv. kermisconcert, kerstconcert enz.). Nadat een onderwerp / thema is bepaald, gaat de hele groep op zoek naar passende muziekwerken. Daarna volgt hierover een vergadering met evt. een stemronde.

Het is een hele uitdaging om stukken te vinden die zowel leuk zijn voor de verschillende instrumentgroepen om aan te repeteren, als aangenaam voor het publiek om naar te luisteren.
We nodigen daarom alle leden uit…:

  • Zou je graag een solo blazen?
  • Vind je dat er voor jou instrumentgroep te veel of te weinig uitdaging in de stukken zit?
  • Ken je een nummer dat je graag met St.Oda zou willen spelen?

Wij horen het graag!

Comments are closed.